News

Lil Kleine wordt beschuldigd van plagiaat

Lil Kleine heeft afgelopen vrijdag zijn nieuwe album Jongen Van De Straat uitgebracht. De plaat is erg goed ontvangen. Een groot deel van de nummers staat momenteel in de Nederlandse Top 50 van Spotify. Toch zijn er ook fans die het project minder kunnen waarderen. Reden hiervoor is dat de rapper volgens hun plagiaat heeft gepleegd.

Het gaat om de track Cijfers, die verdacht veel lijkt op Wiley Flow van Stormzy. Niet alleen de beats klinken hetzelfde, maar ook qua tekst zijn de overeenkomsten groot. Lil Kleine opent het nummer met de zin “Heb je niet meer dan een miljoen, wil ik niets horen en weten over cijfers”, terwijl Stormzy opent met “If you can’t do 10K first week, then I don’t wanna’ hear no chat about numbers”. (Als je geen 10k maakt in de eerste week, wil ik niets horen over cijfers.) Dat kan haast geen toeval zijn…

“Jij bent een schande voor de Nederlandse hiphopcultuur”, reageert iemand op YouTube. “Stormzy is een legend. Ga niet nummers van hem pikken man.” En ook onder de video van Stormzy zijn inmiddels veel Nederlandse reacties te vinden. “Waarom heeft deze gast Lil Kleine’s nummer gestolen?”, vraagt iemand zich grappend af.