Events

Culturele sector doet noodoproep: ‘Bewaar je ticket, geniet later’

Wij schreven er vorige maand al een artikel over, maar vandaag komt ook de culturele sector zelf met een oproep. Concertzalen, evenementenorganisatoren en festivals vragen gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te bewaren. Vraag je je geld namelijk wél terug, dan is de kans aanwezig dat je favoriete concertzaal of festival deze coronacrisis niet overleeft.

De organisaties komen in gezamenlijkheid met passende oplossingen voor mensen die tickets hebben gekocht. Er wordt zoveel mogelijk gezocht naar nieuwe data voor de evenementen die nu geen doorgang kunnen vinden en het oorspronkelijke ticket blijft gewoon geldig. Is zo’n verplaatsing niet mogelijk, wordt het evenement definitief afgelast of is de houder van het ticket verhinderd op de nieuwe datum? Dan krijgt de houder van het ticket een voucher ter waarde van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten. Op deze manier kunnen bezoekers later alsnog genieten van een vervangend feestje, concert of festival.

Ticketkopers worden door de betreffende organisator geïnformeerd over de praktische afhandeling van hun evenement en tickets. Ook kunnen ticketkopers er in veel gevallen voor kiezen om hun ticket om te zetten in een donatie, waarmee zij artiesten, makers en de mensen achter de schermen steunen. Check Saveyourticket.nl voor meer informatie.

De gezamenlijke regeling krijgt onder andere steun van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.