Events

MOJO vraagt het kabinet om het festivalseizoen af te blazen

Je zou het misschien niet verwachten, maar MOJO Concerts vindt dat het kabinet het komende festivalseizoen moet afblazen. Toch is het heel begrijpelijk. Momenteel zijn evenementen tot 1 juni verboden, waardoor organisatoren van concerten en festivals alsnog voorbereidingen moeten treffen voor evenementen die na deze periode plaatsvinden. Dit terwijl de kans groot is dat er ook na 1 juni geen events plaats mogen vinden. Als organisatoren zelf een streep door iets zetten, kunnen zij geen beroep doen op hun verzekering. Als het kabinet dit besluit neemt is er sprake van overmacht en kan dat wél.

“De branche heeft er heel veel baat bij als er snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni”, zegt directeur Ruben Brouwer op BNR Nieuwsradio. “Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen.”

MOJO is de organisator van grote concerten en festivals als Lowlands, North Sea Jazz Festival en Pinkpop. Het kabinet zegt op 21 april meer uitleg te geven.