Events

Eventbrite ontslaat 45% van personeel, Eventure vraagt faillissement aan

Hoewel alle festivals vanaf juni officieel gezien nog niet zijn afgelast, is het inmiddels wel duidelijk dat het nog heel lang gaat duren voordat we weer kunnen festivallen. Bedrijven die leven van festivals hebben daarom ineens geen inkomsten meer. Vandaag wordt pijnlijk duidelijk wat de gevolgen zijn. Eventbrite moet noodgedwongen bezuinigen en ontslaat 45% van het personeel. Eventure heeft zelfs faillissement aangevraagd.

Eventbrite is wereldwijd een van de grootste spelers als het gaat om de verkoop van tickets. Momenteel worden er vrijwel geen tickets verkocht, waardoor de inkomsten stil zijn komen te liggen. Om de impact van de crisis in te dammen, heeft het Amerikaanse bedrijf een plan bedacht om de jaarlijkse kosten met zo’n honderd miljoen terug te brengen. Onder dat plan valt onder andere een reorganisatie, waarbij maar liefst 45% van het persoonlijk wordt ontslagen. Dit zijn bij elkaar 500 mensen.

Eventure is een belangrijke leverancier van personeel op evenementen. Het Nijmeegse bedrijf levert onder meer barmensen, runners en ticketscanners. Jaarlijks gaat het om zo’n 4000 mensen die betrokken zijn bij festivals als Down The Rabbit Hole, Lowlands en Mysteryland. Helaas ziet het er nu naar uit dat al deze festivals niet doorgaan. Een jaar zonder inkomsten overleeft het bedrijf niet en daarom is faillissement aangevraagd.