Events

België en Duitsland zetten officieel een streep door de festivalzomer

De Nationale Veiligheidsraad van België heeft vandaag besloten dat er tot en met in ieder geval 31 augustus geen grote festivals mogen plaatsvinden. Ook Duitsland verbiedt alle evenementen tot en met 31 augustus. Dit betekent dat onder meer Dour, Melt, Pukkelpop en Tomorrowland worden afgelast.

België verlengt alle corona-maatregelen tot en met 3 mei. Om grote festivals en hun publiek duidelijkheid te geven is daarnaast besloten dat events tot in ieder geval eind augustus verboden zijn. Op deze manier hoeven festivals geen onnodige voorbereidingen te treffen en kunnen ze beroep doen op hun verzekering.

Voor Duitsland geldt ongeveer hetzelfde. Alle grote evenementen, waaronder concerten en festivals, zijn tot en met in ieder geval 31 augustus verboden. Deelstaten mogen zelf bepalen waar ze de grens leggen qua bezoekersaantallen.

In Nederland geldt momenteel dat alle evenementen tot 1 juni verboden zijn. Eerder deze week deden festivalorganisatoren een oproep aan het kabinet om ook door de Nederlandse festivalzomer een streep te zetten. “Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen”, aldus MOJO-directeur Ruben Brouwer. Dit terwijl iedereen eigenlijk al weet dat we ook na 1 juni nog niet kunnen festivallen.