News

FunX schrapt radioshow na doodsbedreigingen

Vorige week kon je op Soundflow lezen dat FunX-dj Moradzo doodsbedreigingen heeft ontvangen omdat hij muziek draait tijdens de ramadan. Zojuist heeft de radiozender bekendgemaakt volledig te stoppen met het uitzenden van het programma Ramadan Late Night. Niet alleen Moradzo, maar ook andere medewerkers zouden zijn bedreigd.

FunX lanceerde de radioshow, waarin het draait om inspirerende verhalen van (vastende) studiogasten en luisteraars, vorig jaar. Dit jaar werd de formule herhaald. “Dit heeft onverwacht heftige reacties opgeroepen”, schrijft FunX in een verklaring. “Muziek en ramadan gaan volgens sommigen niet samen. Diverse medewerkers van FunX en hun omgeving zijn met de dood bedreigd. Aangezien hun veiligheid voorop staat, hebben we extra beveiliging in moeten huren.”

De radiozender ziet daarnaast geen andere mogelijkheid dan de show te schrappen. Morad El Ouakili, zoals Moradzo eigenlijk heet, heeft aangifte gedaan van bedreiging. Luisteraars riepen onder meer op om hem ‘te doorzeven met kogels’. Het is niet bekend of de andere medewerkers ook aangifte hebben gedaan.

Op Twitter zijn mensen woedend dat FunX is gezwicht voor enkele dreigende gekkies. “Ik zie liever een signaal met ‘krijg lekker ’t zaad met je domme bedreiging’. Heel rot voor FunX-collega’s”, zo reageert Tim Hofman in een tweet. “Het is nu maar hopen dat artiesten zich uitspreken en het op gaan nemen voor FunX.”