Events

Je kunt vanaf nu je eigen drive-in festival bestellen

Een festival op bestelling? Drive-In Festival maakt het mogelijk. Via dit nieuwe platform kun je een festival op maat boeken, conform de huidige RIVM-richtlijnen op eigen (privé)terrein én in de buitenlucht. Particulieren of bedrijven vervullen zelf de rol van organisator en stellen aan de hand van drie stappen hun eigen persoonlijke festival samen.

Camperbaas
Drive-In Festival is een initiatief van Camperbaas. Het bedrijf had deze zomer meer dan 100 boekingen op de planning staan. Zo zou het programmeringsbureau onder andere stages en programmering verzorgen voor Mysteryland, Parkpop, Loveland en Smeerboel. Nu alle grote evenementen tot 1 september zijn gecanceld, biedt het bedrijf festivalfans alsnog de kans op een ultieme festivalbeleving.

Mede-initiatiefnemer Marnix Eykhout: “Hoewel we al onze boekingen in het water zagen vallen, hebben we hard gewerkt aan een alternatief. Met ons platform hopen we liefhebbers deze zomer toch het ultieme festivalgevoel te laten ervaren. Zolang het niet mogelijk is om een festival te bezoeken, brengen wij die naar je toe. Kleinschalig, op bestelling en inclusief stages, acts en props.”

RIVM-maatregelen
Uiteraard volgt Drive-In Festival de richtlijnen van het RIVM. Om die reden moet de zelfgekozen locatie op eigen terrein in de buitenlucht zijn. Er mogen maximaal 30 mensen op je festival komen. Voor een feest met dit aantal personen moet het terrein minimaal 120 m2 beslaan om 1,5 meter afstand onder de bezoekers te waarborgen.

Indien de aangekondigde versoepeling op 1 juli wordt doorgezet, groeit Drive-In Festival mee tot een beleving die geschikt is voor een groep tot maximaal 100 personen.