Events

Exit Festival gaat deze zomer wél door

De coronacrisis is nog lang niet voorbij, maar langzaamaan lijkt het de goede kant op te gaan. Het virus zwakt af en maatregelen worden versoepeld. Een festival pakken zit er voorlopig echter nog niet in. Althans, in Nederland niet. Er is namelijk een land waar je deze zomer wél een festival kunt pakken.

We hebben het over Servië, waar de premier heeft besloten dat de jubileumeditie van Exit Festival niet wordt geannuleerd, maar verplaatst naar later in de zomer. Het festival zal nu plaatsvinden van 13 t/m 16 augustus. Hiermee is het een van de weinige festivals deze zomer in Europa.

Om de veiligheid van bezoekers te waarbogen, worden de nodige maatregelen getroffen. Zo wordt de capaciteit van het festival verlaagd en zullen sommige grachten en loopgraven van het Petrovaradin Fort, die normaal gesproken de vele kleine podia huisvesten, gesloten blijven. Fans kunnen deze zomer wel onder meer de Main Stage, de iconische Dance Arena en het No Sleep-podium op het festivalterrein verwachten.

De line-up van Exit Festival wordt binnenkort bekendgemaakt. Wel wil de organisatie alvast laten weten dat diverse grote artiesten hebben aangegeven van de partij te willen zijn. Na een maandenlange pauze kunnen ze niet wachten om weer herenigd te worden met hun fans.