Events

Coronaregels omzeilen? Geef een concert in een vliegtuig

De coronamaatregelen worden langzaam versoepeld. Momenteel mogen er weer concerten worden gegeven voor maximaal dertig bezoekers. Vanaf 1 juli worden dit er honderd. Ondertussen is het wel toegestaan om in een vol vliegtuig te zitten. En dat is meten met twee maten, zo vindt Tim Akkerman. Hij geeft daarom binnenkort met The Ivy League een concert voor 524 bezoekers in – jawel – een vliegtuig.

Het idee ontstond na de persconferentie van Mark Rutte vorige week waarbij bekend werd dat vliegen weer is toegestaan. “Door het vrijgeven van vliegreizen en daardoor het samenkomen in vliegtuigen, was het idee voor een optreden in een vliegtuig snel geboren. Blijkbaar is de luchtfiltering in vliegtuigen anders.”

Tim Akkerman zocht contact met Bernard Vissers, die een groot aantal vliegtuigen heeft. “Hij was direct enthousiast. De vliegtuigen staan al tijden stil en krijgen op deze manier toch weer even vliegtijd.” Figuurlijke vliegtijd dan, want de toestellen blijven gewoon aan de grond staan.

De show vindt plaats op donderdag 1 juli nabij Alkmaar. De kaartverkoop start op zaterdag 13 juni. Al is het natuurlijk wel de vraag of het concert niet verboden wordt. “Als er boetes komen, zien we het dan wel weer.”