News

JayJay Santana aangehouden op verdenking van oplichting en witwassen

JayJay Santana, de rapper die viral ging met zijn uitspraak ‘Waar praten we over?’, is afgelopen maandag aangehouden voor het runnen van ten minste twaalf malafide webshops. Hij adverteerde op Instagram met merkkleding van onder andere Alexander McQueen en Balenciaga. Soms ontvingen klanten een nagemaakt product, maar meestal werd er helemaal niks geleverd. De ‘Meesterschetser’ wordt nu verdacht van oplichting en witwassen.

Er zijn bij elkaar meer dan honderd aangiftes gedaan door gedupeerde klanten. Het zijn voornamelijk jongeren, die lang hebben gespaard voor ze een bestelling konden plaatsen. Klanten moesten geld overmaken naar bankrekeningen in Engeland en Litouwen. Daarnaast gebruikte JayJay geldezels.

De rapper was herhaaldelijk te zien in het programma Opgelicht?!, maar dat weerhield hem er niet van om doodleuk door te gaan met nieuwe webshops. JayJay harkte op deze manier tienduizenden euro’s binnen, terwijl hij op Instagram opschepte met zijn luxe leventje.

Naast JayJay zijn twee medeverdachten gearresteerd. Het gaat om een zakenpartner, die vaak fotomodel was voor zijn webshops, en om de bouwer van de webshops. Beelden van de arrestatie zijn hierboven te bekijken.