Events

Akwasi gaat in juli en augustus op tournee door Nederland

De Nederlands-Ghanese rapper Akwasi gaat op tournee met zijn onlangs verschenen album Sankofa. De shows zijn vanwege de coronamaatregelen voor slechts een beperkt aantal mensen toegankelijk. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om honderd toeschouwers per keer.

De tour begint op 3 juli in Venlo, waar Akwasi drie concerten geeft. Daarna volgen optredens in onder meer Groningen, Rotterdam, Nijmegen, Utrecht en Amsterdam. In onze hoofdstad zal de rapper maar liefst negen shows geven, verspreid over drie dagen. De laatste show vindt plaats op 9 augustus. Bekijk deze pagina voor meer details.

Akwasi was de afgelopen weken volop in het nieuws vanwege de toespraak die hij hield tijdens een antiracismeprotest in Amsterdam. Zijn uitspraken over het ‘in het gezicht trappen’ van Zwarte Piet hebben tot veel kritiek geleid. Afgelopen maandag werd bekend dat meerdere mensen aangifte hebben gedaan vanwege het aanzetten tot haat en geweld. De rapper overweegt op zijn beurt dan weer stappen te ondernemen tegen mensen die hem op Instagram bedreigen.