Stuff

Het eerste Hard Rock Hotel van Nederland is geopend

Hard Rock Hotel Amsterdam American heeft vandaag haar deuren geopend. Met 173 kamers is het hotel, gelegen aan het Leidseplein, gevestigd in een van de beroemdste Art Nouveau-gebouwen van de stad. Het historische gebouw uit 1903 is door interieurontwerper Feran Thomassen gerenoveerd. De muren van het hotel zijn versierd met kenmerkende Hard Rock memorabilia, waaronder dierbare bezittingen van artiesten als Elton John, Slash en John Lennon.

“Voor ons voelt het openen van het eerste Hard Rock Hotel van Nederland op deze historische plek als een perfecte match”, aldus Léon Dijkstra, CEO van Eden Hotels. “Het hotel heeft een zeer rijke muziekgeschiedenis en ligt in de buurt van alle iconische podia die Amsterdam te bieden heeft. Als Hard Rock Hotel Amsterdam American laten we muziek en cultuur voortleven op een plek waar artiesten al tientallen jaren samenkomen”.

Het hotel beschikt over speciale Hard Rock-services, waaronder het programma The Sound of Your Stay®, waarmee gasten een Fender-gitaar – compleet met versterker en koptelefoon – of een Crosley-platenspeler kunnen reserveren voor een geïmproviseerde jamsessie op hun kamer. Rock Om® brengt de kracht van yoga samen met de beat van muziek in drie ritmische in-room yoga sessies. Ook biedt Hard Rock Hotel Amsterdam American voor VIP-gasten de Rock Royalty®-service, met een eigen Rock Royalty-lounge en exclusieve voorzieningen, zoals een kosteloze minibar-service op de kamers. Het hotel beschikt daarnaast over een fitnesscentrum en een winkel.