News

Justin Timberlake zorgt voor een verhitte discussie over racisme

Justin Timberlake is woest om de dood van Rayshard Brooks. De dood van de zwarte Amerikaan zou volgens hem racistisch zijn en had moeten worden voorkomen. Dat schrijft de zanger in een bericht op Instagram, waarin hij zijn zorgen uit over hoe er in Amerika met zwarte mensen wordt omgegaan.

Rayshard Brooks
Rayshard Brooks werd afgelopen vrijdag door een agent doodgeschoten bij een fastfoodrestaurant in Atlanta. De man lag te slapen in zijn auto en blokkeerde daardoor de toegang tot de drive-through. Twee agenten werden opgeroepen. Toen zij hem wakker maakten en een alcoholtest afnamen, bleek hij onder invloed te zijn. De man verzette zich hevig en pakte een stroomstootwapen van een agent af. Hij rende weg en richtte het wapen op een van de agenten. Daarop werd hij neergeschoten.

“Het doet mij als vader pijn om naar deze foto te kijken. Rayshard Brooks was vader van drie meiden… een, twee en acht jaar oud. Hij zou niet dood mogen zijn”, schrijft Timberlake, waarna hij nog drie andere namen noemt van mensen die de afgelopen dagen om het leven zijn gekomen. “Deze week zijn vier mensen het slachtoffer geworden van racisme, geweld en intolerantie. En we wachten nog steeds op gerechtigheid voor Breonna Taylor. Mijn hart is gebroken.”

Justin Timberlake vindt dat het systeem in Amerika moet veranderen. “Het heeft ons meerdere malen laten zien dat zwarte mensen niet veilig zijn.”

Discussie
Veel fans zijn het daar niet mee eens, zo blijkt uit de reacties op het bericht. Zij vinden het bovendien vreemd dat de zanger enkel over zwarte slachtoffers praat. “Waarom noem je niet ook de namen van alle witte mensen die zijn omgekomen door politiegeweld?”, vraagt iemand zich in de populairste reactie af. “Wat dacht je van de 6-jarige Jeremy Mardis die werd vermoord door twee zwarte agenten. Was dat ook racisme?”

“Gaan we serieus het feit negeren dat Rayshard Brooks vocht, een taser afpakte en die op de agenten richtte?”, reageert iemand anders. “David Dorn was ook een zwarte man. Waar is zijn foto? Oh ja, hij was agent. Dan telt het niet.”

Tussen alle boze reacties zijn er echter ook fans die het opnemen voor Timberlake. “Deze reacties bewijzen maar weer dat racisme nog erg leeft in Amerika.”