Culture

Anna Nooshin opent het grootste Instagram-museum van Europa

Anna Nooshin opent op 3 juli de deuren van haar eigen Instagram-museum: The Upside Down Amsterdam. Na anderhalf jaar brainstormen, plannen en zoeken naar de perfecte locatie, is in samenwerking met ondernemer Hans Plesman deze droom verwezenlijkt. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in een interactieve ervaring.

“Het is geweldig dat deze droom na jaren eindelijk verwezenlijkt kan worden”, laat de presentatrice weten. “Met The Upside Down Amsterdam willen we meer neerzetten dan enkel een museum. We willen een verhaal vertellen over het Nederland van nu en bezoekers de kans geven zich volledig in de ruimtes te ontplooien.” Een van de belangrijkste pijlers naast entertainment is educatie “Wij zullen ons bezighouden met lezingen en masterclasses waar ervaren creators en influencers hun creatieve passie delen met onze bezoekers.”

Met maar liefst 1500 m² en 25 decors mag The Upside Down Amsterdam zich het grootste Instagram-museum van Europa noemen. Direct bij de ingang verlies je het gevoel van onder en boven in een draaiende vortex, waarna je in levensgrote en bewegende projecties stapt. Je staat op je kop in de Royal Room, ervaart het leven onder zeeniveau in de Infinity Room, waarna je de Chocolate Shower betreedt in Candyland. Een bezoek duurt ongeveer 1 à 1,5 uur en neemt je mee op avontuur naar een andere wereld.

The Upside Down Amsterdam is dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 en vrijdag en zaterdag van 10:00 tot 20:00. De prijs van een ticket is 24,95 euro.

Naast de experience, heeft The Upside Down Amsterdam ook een eigen lunchcafé en een shop. The Upside Down Amsterdam is te vinden op Europaboulevard 5, te Amsterdam, recht tegenover de RAI.