Culture

Défano Holwijn krijgt racistische tirade op Instagram Live

Défano Holwijn gaat regelmatig live op Instagram om het gesprek aan te gaan met zijn volgers. Ook gisteravond deed de YouTuber/rapper dit. Deze keer om te praten over de Black Lives Matter-beweging. En dat is hard nodig, zo bleek toen een kijker met een racistische tirade kwam.

De kijker, die racistische reacties gaf in de comments, werd door Défano uitgenodigd om live te gaan. De jongen accepteerde het verzoek, maar zijn beeld bleef zwart. Défano vroeg hem of hij het licht aan kon zetten, waarop de jongen antwoordde: “Jij bent toch ook zwart? Ik zie jou ook niet”.

Wat volgde was een preek waarbij de jongen allerlei racistische dingen zei. Hij bedreigde de YouTuber, noemde hem een traditieverzieker en verzocht hem om ‘terug te gaan naar zijn eigen land’.

Défano bleef kalm. “Dit zijn dus de dingen waar mensen heel emotioneel en boos om worden”, reageerde hij nadat hij de verbinding verbrak. “Ik heb het expres iets langer door laten gaan, zodat jullie kunnen snappen wat sommige mensen op een regelmatige basis meemaken. Dit is niks nieuws.”

Défano krijgt op Instagram veel steunbetuigingen. “Wat een debiel… Complimenten hoe rustig je blijft”, reageert Bram Krikke. Ook Frenna verbaast zich over de kalme reactie. “Kan jij mij leren zo geduldig te blijven?”