Events

Het kabinet komt met goed nieuws voor concert- en festivalliefhebbers

Het kabinet gaat morgen in een persconferentie onthullen dat er vanaf 1 juli geen maximum aantal bezoekers geldt voor bijeenkomsten zoals bijvoorbeeld concerten. Dat melden betrouwbare bronnen in Den Haag. Wel moeten mensen reserveren, anderhalve meter afstand houden en een gezondheidscheck doen bij de ingang.

De versoepeling zou goed nieuws zijn voor grote concertzalen zoals AFAS Live en de Ziggo Dome. Die kunnen dan namelijk evenementen organiseren voor meer dan honderd bezoekers, zoals eerst de bedoeling was.

Voor kleine zalen zal de verruiming niet veel verschil maken, aangezien je met anderhalve meter afstand vaak niet boven de honderd bezoekers uitkomt. Wel geeft het mogelijkheden om buiten events te organiseren. Een onbeperkt aantal mensen kan worden ontvangen, indien aan de regels wordt voldaan. Vindt er geen gezondheidscheck plaats bij de ingang, dan zijn in de buitenlucht maximaal 250 mensen toegestaan.

Wat de versoepeling betekent voor festivals is nog niet duidelijk. Burgemeesters zullen per aanvraag kijken of er een vergunning wordt verleend. Een klassiek festival in een park zal naar verwachting eerder goedkeuring krijgen dan een dancefestival waar mensen dicht op elkaar dansen.