News

Justin Bieber klaagt beschuldigers van verkrachting aan voor 20 miljoen dollar

Justin Bieber heeft juridische stappen ondernomen tegen twee vrouwen die hem beschuldigen van verkrachting. De Canadese zanger eist van beide vrouwen 10 miljoen dollar. Samen is dat 20 miljoen dollar, oftewel 17,8 miljoen euro.

Ene Danielle beweerde vorige week via een anoniem Twitter-account dat ze door Justin Bieber zou zijn verkracht in een hotel in de Texaanse stad Austin. Om te bewijzen dat de beschuldiging onjuist is, deelde de zanger enkele rekeningafschriften waaruit blijkt dat hij op die bewuste dag in Texas helemaal niet op de plek was waar zijn beschuldiger hem plaatst.

De tweede vrouw schreef op Twitter dat Bieber haar in mei 2015 zou hebben misbruikt in New York. De zanger reageerde ook daar direct op en zei dat hij haar nooit heeft ontmoet. Na onderzoek bleek dat de vrouw dit zelf ook had geschreven.

“Roddels zijn er helaas altijd, maar seksueel misbruik laat ik me niet zomaar aanpraten”, aldus Bieber. En daarom heeft hij besloten om de twee beschuldigers aan te klagen. Er wordt nu onderzocht wie er achter de accounts zitten. Het vermoeden is zelfs dat de twee accounts door dezelfde persoon worden onderhouden.