Culture

Hiphopartiesten sieren de Eredivisie-bal van 2020/2021

De Nederlandse platenlabels Top Notch en Noah’s Ark zijn dit jaar verantwoordelijk voor het ontwerp van de officiële Derbystar Eredivisie-bal. Op de bal is een elftal aan talentvolle hiphopartiesten te zien. Op de vorige editie sierden etsen van Rembrandt het leder.

De bal, genaamd ‘De Beloften’, toont portretten van ADF Samski, Caza, Delany, Jack, Lucass, Mensa, Philly More, S10, Sor, Wally A$M en Yade Lauren. “Stuk voor stuk artiesten waarvan wij geloven dat zij het binnenkort gaan maken”, aldus Vincent Patty van Top Notch en Noah’s Ark. “Allemaal hebben ze hun eigen stijl, geluid, achtergrond en verhaal, maar tegelijkertijd hebben ze ook iets gemeen: een talent en de onuitputtelijke toewijding hun droom te verwezenlijken.”

“De Nederlandse hiphop- en voetbalcultuur zijn op meerdere manieren nauw met elkaar verbonden. Zo is vriendschap en kruisbestuiving tussen artiesten en voetballers in Nederland een natuurlijk fenomeen. En in zowel muziek als sport geldt voor beloften met een droom dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt, wie je bent, van wie je houdt of wat je op de bank hebt staan – het enige wat telt is wat jij laat zien op het veld of op het podium.”

De nieuwe bal rolt vanaf 1 augustus op de Nederlandse velden tijdens de FOX Sports Eredivisie Comeback en is vanaf 12 september te zien als officiële bal van het Eredivisieseizoen 2020/2021.