News

Deze 17-jarige zit achter de bekendste beat van dit moment

Toen de Nieuw-Zeelandse tiener Josh Nanai een jaar geleden thuis kwam van school, klapte hij zijn kapotte laptop open. Na een paar uur pielen met een muziekprogramma, had de 17-jarige een beat gemaakt. Hij noemde het nummer Laxed (Siren Beat) en gooide hem op YouTube. Een jaar later heeft heel de wereld de tune gehoord.

Laxed (Siren Beat) bereikte in het begin slechts enkele tientallen mensen, totdat één van die luisteraars de beat op TikTok gebruikte. De melodie was blijkbaar zo ontzettend pakkend dat meerdere TikTok-gebruikers volgden. Ze maakten video’s met een dansje en deden elkaar massaal na. Zelfs Jimmy Fallon en het zusje van Jennifer Lopez stonden op Laxed (Siren Beat) te dansen.

Het succes werd nóg groter toen Jason Derulo met de beat aan de haal ging. De zanger bracht zijn eigen versie uit onder de naam Savage Love. In eerste instantie was dit zonder toestemming van Josh, die geen idee had hoe hij in contact moest komen met het management van Jason.

Inmiddels zit het rechten-technisch allemaal goed en heeft Jawsh 685, zoals Josh tegenwoordig heet, zelfs een platencontract en manager. En oh ja, van de verdiensten heeft hij uiteraard gelijk een gloednieuwe laptop gekocht.