Fashion

WALLIEN bewijst dat zwemkleding ook modieus kan zijn

De zomer is aangebroken. Hoogste tijd dus om lekker naar het strand te gaan voor een zonsessie, duik of middagje watersporten. Voor de fashionista’s onder ons is er een Amsterdamse start-up die je de mogelijkheid geeft om al deze zomerse activiteiten op een stijlvolle manier uit te voeren.

Duurzaam en lokaal
Het kledingmerk WALLIEN is opgericht door de broer en zus Olivier en Madeleine Wallien, die het tijd vonden om vrouwelijke watersporters eens iets anders te bieden dan saaie, zwarte wetsuits. Inmiddels maakt het duo niet alleen wetsuits, maar ook strand- en zwemkleding. Alles is gemaakt van duurzame materialen en ontworpen in de mooiste designs.

Madeleine ontwerpt alles zelf vanuit het kantoor van het merk in Amsterdam. De productie van de producten vindt plaats in familie-ateliers in Europa. Zo weet je bij een aankoop altijd zeker dat het is geproduceerd onder goede werkomstandigheden. Daarnaast helpt dit bij het verminderen van transport.

Olivier en Madeleine hebben als doel om de planeet beter achter te laten voor hun kinderen. Dit doen zij door de meest duurzame materialen te gebruiken. Zo gebruiken ze voor t-shirts alleen organische katoen en voor badpakken en bikini’s stoffen die zijn gemaakt van plastic flessen en visnetten uit de zee. De wetsuits worden gemaakt van kalksteen neopreen.

Nieuwe collectie
De eerste collectie van WALLIEN verscheen vorig jaar mei. Onlangs is de tweede collectie uitgebracht. De lijn bestaat onder andere uit t-shirts, leggings, badpakken, bikini’s, swimshorts, wetsuits en tassen. Om er in de trein onderweg naar het strand ook stijlvol bij te lopen, heeft het merk zelfs mondkapjes. Alle items verschijnen in moderne kleurencombinaties én met het strakke logo van WALLIEN.

Omdat veel mensen dit jaar op vakantie gaan in eigen land, heeft WALLIEN de hashtag #StaylishStaycation in het leven geroepen. Onder deze hashtag kun je laten zien hoe jij er dit jaar toch een stijlvolle zomer van maakt met de items van WALLIEN, ondanks deze rare periode waar we in leven.