Culture

Sir Winston Fun & Games opent een gamehal in Amsterdam

Na de steden Rijswijk en Schiedam, is Sir Winston Fun & Games nu ook in onze hoofdstad te vinden. Begin deze maand opende er in Amsterdam een vestiging op het Buikslotermeerplein. De gamehal biedt een groot aantal games aan, waaronder arcadespellen en airhockeytafels.

Family Entertainment Center
Sir Winston Fun & Games Amsterdam omschrijft zichzelf als een Family Entertainment Center. De gamehal is een plek om samen te komen voor jong en oud. Je vindt er niet alleen de nieuwste videogames, maar ook klassieke arcadespellen en behendigheidsspellen waarbij het draait om het realiseren van een hoge score. Je vrienden verslaan? Kies dan bijvoorbeeld voor een potje airhockey.

Met het spelen van de games maak je ook nog eens kans op prijzen. Een deel van de aanwezige spellen en automaten betreffen namelijk ticketmachines. De verzamelde tickets kun je inruilen voor leuke hebbedingetjes. Indien je een gratis Playcard neemt, kun je online inzien hoeveel tickets, credits en bonustegoed je hebt. Leuk extraatje is dat je 25 gratis tickets krijgt bij het registreren van je eerste Playcard. Je vrienden een origineel cadeau geven? Dan kun je ook een giftcard aanschaffen. Om de kaart een extra feestelijke uitstraling te geven, krijg je hem in een feestelijk cadeaudoosje mee.

Veilig gamen
De nieuwe vestiging van Sir Winston Fun & Games heeft er alles aan gedaan om aan de coronamaatregelen te voldoen. De afgelopen weken is er hard gewerkt om de hygiëne- en afstandsmaatregelen van het RIVM door te voeren. Zo staan er schermen met de regels, hygiënepalen met desinfectiemiddel en worden er de op vloer eventuele looproutes aangegeven. Bij de entree worden de bezoekersaantallen gemonitord, zodat er nooit teveel mensen binnen zijn en iedereen zich makkelijk aan de 1,5 meter afstand kan houden. Op deze manier hoef jij je tijdens het gamen even geen zorgen te maken om de gekke periode waar we momenteel in leven. Want ‘life is more fun if you play games’, zoals ze bij Sir Winston Fun & Games altijd zeggen.

Foto’s door Sean Palermo Productions