News

Kanye West houdt eerste campagnebijeenkomst als presidentskandidaat

Kanye West liep de afgelopen tijd nogal te twijfelen, maar het lijkt erop dat de Amerikaanse rapper een serieuze gooi wil doen naar het presidentschap. Vandaag vindt zijn eerste campagnebijeenkomst plaats in South Carolina.

De rapper liet twee weken geleden weten dat hij president wilde worden. Afgelopen week trok hij zich terug na tegenvallende opiniepeilingen. Nog geen 24 uur later stelde Kanye zich toch kandidaat. Vandaag vindt zijn eerste bijeenkomst plaats in een congrescentrum in de stad North Charleston. Het evenement is alleen toegankelijk voor mensen die zich inschrijven.

Kanye roept aanhangers daarnaast op om steun te betuigen aan een verzoek om hem in South Carolina op de kieslijst te krijgen voor de verkiezingen op 3 november. De officiële deadline is namelijk al verstreken. Ook in een paar andere staten is West te laat. Toch heeft hij nog een theoretische kans op het presidentschap, als hij op de kieslijst komt in alle staten waar dat nog mogelijk is. Maar, zoals eerder gezegd, blijkt uit peilingen dat weinig mensen overwegen op hem te stemmen.

Dit komt mede door het feit dat het nog niet duidelijk is welke politieke koers Kanye West wil varen. In het verleden was hij een grote fan van Donald Trump, maar onlangs distantieerde hij zich juist van de president.