News

Kanye West in tranen: ‘Ik had bijna mijn dochter vermoord’

Kanye West heeft gisteren zijn eerste campagnebijeenkomst voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen gehouden. Gehuld in een kogelvrij vest en met het jaartal ‘2020’ in zijn kapsel geschoren, sprak de 43-jarige rapper een uur lang over onderwerpen als abortus, religie en handel.

‘Ik had bijna mijn eigen dochter vermoord’
De speech was een rollercoaster van emoties. Het ene moment maakte Kanye grappen en het andere moment liep hij te schreeuwen. Toen het over abortus ging barstte de artiest zelfs in tranen uit. West zei dat, hoewel hij van mening is dat abortus legaal moet zijn, hij het wel wil ontmoedigen. Bijvoorbeeld door iedereen die een baby krijgt 1 miljoen dollar te geven.

Daarna vertelde Kanye dat hij tijdens de eerste zwangerschap van Kim Kardashian had aangedrongen op een abortus. “Ik had bijna mijn eigen dochter vermoord”, schreeuwde hij. “Kim had de pillen in haar hand, maar God keerde zich tot mij.” Ook liet hij weten dat zijn eigen vader hem vroeger had willen aborteren. “Mijn moeder heeft mijn leven gered.”

Bipolaire stoornis
Op social media stroomt het vol met berichten over Kanye’s mentale toestand. De rapper heeft een bipolaire stoornis en dat was volgens veel mensen goed te merken. “Dit is wat er gebeurt als Kanye zijn medicijnen niet inneemt”, schreef iemand. “Hij is duidelijk niet zichzelf en kampt met enorme mentale problemen. Deze man moet geen president worden, maar heeft hulp nodig. Het is bizar dat zijn team hem steunt en niet in bescherming neemt.”

Ook zijn familie maakt zich grote zorgen om de rapper. “Het ging een tijdje goed met Kanye, maar vanwege zijn bipolariteit blijft hij last houden van stemmingswisselingen. Het ene moment is hij manisch en dan weer depressief”, vertelt een bron aan People.