Audio

Kris Kross Amsterdam, Lil Kleine en Yade Lauren werken samen op ‘Mij Niet Eens Gezien’

Tien jaar na het overlijden van Antonie Kamerling komt Kris Kross Amsterdam met een ode aan de Nederlandse acteur/zanger. Het dj/producers-trio sloeg de handen ineen met rapper Lil Kleine en zangeres Yade Lauren om een nieuwe versie te maken van misschien wel het mooiste Nederlandstalige nummer ooit: Toen Ik Je Zag. Het resultaat heet Mij Niet Eens Gezien. Aanstaande maandag verschijnt de bijbehorende videoclip met Kamerling’s zoon Merlijn en actrice Abbey Hoes.

Toen Ik Je Zag werd een grote hit bij zowel de eerste release in 1997 als toen de acteur in 2010 overleed. Het nummer werd geschreven door Guus Meeuwis en vertolkt door Hero, het personage van Antonie Kamerling in de film (en daaropvolgende serie) All Stars. ‘Liefde overwint alles’ is de boodschap van de tekst.

“Er zal altijd worden gesproken over nummers waar je eigenlijk niet aan mag komen: liedjes die iets bijzonders betekenen, songs die een unieke emotie dragen of artiesten die ongenaakbaar zijn. Toen Ik Je Zag bevat alle drie die factoren. We wilden daarom ook geen normale remake maken, maar een ode. Een ode aan één van Nederlands meest speciale liedjes. Tien jaar na de dood van Antonie Kamerling opdat we nooit vergeten dat muziek en liefde tijdloos zijn”, aldus de mannen van Kris Kross Amsterdam.

“Ik vind het bijzonder om dit iconische nummer op deze manier verder te laten leven en opnieuw onder aandacht te brengen”, zo laat Lil Kleine weten. En ook Yade Lauren voelt zich vereerd: “Eerst deed ik covers van Lil Kleine op YouTube. Nu werk ik samen met hem en Kris Kross Amsterdam. En dat het dan ook nog dit nummer mag zijn, vind ik heel bijzonder.”