News

Kanye’s nieuwe album is nergens te bekennen (en dat verbaast niemand)

De meeste artiesten kondigen een releasedatum aan en brengen vervolgens op die dag hun nieuwe muziek uit. Maar je hebt ook artiesten als Kanye West, waarvan het inmiddels wel duidelijk is dat je zijn beloftes met een korreltje zout moet nemen. De Amerikaanse rapper, die momenteel een gooi doet naar het presidentschap, zei eerder deze week dat hij vandaag zijn nieuwe album Donda zou releasen. Veel fans waren daar een beetje sceptisch over. En terecht, zo blijkt, want de plaat is nergens te bekennen.

Fans verwachten dan ook een herhaling van de rommelige manier waarop Kanye’s vorige album Jesus Is King uitkwam. Dat project zou eerst Yandhi heten en stond gepland voor 2018. De releasedatum werd meerdere keren verschoven. Uiteindelijk zag de plaat pas eind 2019 het levenslicht.

Kanye plaatste afgelopen dinsdag een foto op Twitter van de tracklist van Donda. De plaat, waarvan de titel naar zijn overleden moeder verwijst, telt twaalf nummers. Het is niet duidelijk of het project later vandaag nog verschijnt of dat we opnieuw een jaar moeten wachten. Het levert in ieder geval weer leuke memes op…