Audio

Sticks releast zijn soloplaat ‘STICKmatic’

Sticks brengt sinds april op regelmatige basis nieuwe singles uit. Door bijna wekelijks muziek te releasen wil de rapper, bekend van Opgezwolle, Fakkelbrigade en Great Minds, zijn fans iets geven om naar uit te kijken.

Vandaag rond hij het project af onder de noemer STICKmatic, waarop de eerder verschenen singles aangevuld zijn met drie nieuwe tracks: Ontastbaar met S10 en Winne, Dagbesteding met Lijpe en Het Mooiste Komt Straks. Voor de plaat werkte hij samen met producers A.R.T., Big2, Davey Donovan, De Sluwe Vos, Dr Moon, Kubus en Spanker.

Op STICKmatic rapt Sticks op een relaxte manier over alledaagse dingen, zoals zijn dochter en zijn oude buurt. Een aantal tracks lagen al klaar, maar hij schreef de afgelopen tijd ook nieuwe (maatschappijkritische) nummers. Zo laat Sticks zich in het tweeluik Nog Hier / Met Geweten uit over de Black Lives Matter-beweging.

Het is niet de eerste keer dat Sticks zijn eigen releaseplan trekt. Vorig jaar was zijn album Onrust enkel te horen in museum De Fundatie in Zwolle via een audiovisuele installatie.