News

Lange Frans fantaseert over een aanslag op premier Rutte

Een podcast waarin Lange Frans en complotdenker Janet Ossebaard praten over complottheorieën zorgt voor veel ophef. In het gesprek, dat is te zien op het YouTube-kanaal van de rapper, fantaseren de twee onder andere over de dood van het Koningshuis en een aanslag op premier Rutte.

“Zijn er mensen aan het oefenen om het torentje plat te leggen?”, vraagt Lange Frans. Ossebaard vervolgt: “We kunnen dit niet alleen. Wat moeten we doen? Die man doodschieten? Ik ga het niet doen. Ik wil graag mijn karma schoonhouden.” Lange Frans voegt toe: “Ik kan goed schieten. Het is niet dat ik zou missen.”

Op social media wordt geschokt gereageerd op de gevaarlijke uitspraken. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt schrijft op Twitter: “Dit gesprek is een bizarre en gevaarlijke (en strafbare?) fantasie.” Gert-Jan Segers van de ChristenUnie reageert: “Deze dagdromen van Lange Frans en mevrouw Ossenbaard zijn doodeng.” Tim Hofman spreekt van een ‘hallucinant gesprek’.

Lange Frans en Janet Ossebaard maken zich met de podcast mogelijk schuldig aan opruiing. Het Openbaar Ministerie gaat onderzoeken of de video strafbaar is.