Culture

YouTubers mogelijk 4 jaar de cel in na prank

Wij wisten het niet, maar blijkbaar bestaan er anno 2020 nog steeds YouTubers die pranks opnemen. De broers Alan en Alex Stokes, beter bekend als de Stokes Twins, zullen dit in ieder geval niet meer doen. Zij riskeren namelijk een celstraf van vier jaar na een bankoverval-prank.

Prank
De twee broers, die 5 miljoen abonnees hebben op YouTube en 25 miljoen volgers op TikTok, deden zich in de video voor als bankovervallers met een tas vol geld. Ze renden door mensen heen alsof ze net een bank hadden overvallen en bestelden een Uber. De chauffeur weigerde de twee mee te nemen, maar werd even later toch onder schot gehouden door politieagenten, nadat getuigen het alarmnummer hadden gebeld. De agenten kwamen er al snel achter dat hij niets met de prank te maken had en lieten de man gaan.

Alan en Alex Stokes werden daarna door de politie staande gehouden. Ze kregen een waarschuwing. Enkele uren later deden de broers echter precies dezelfde prank op een universiteitscampus. En daar was de politie niet blij mee. “Dit zijn geen grappen”, laat een woordvoerder weten. “Dit zijn misdaden. Deze stomme poging om online populairder te worden, had ertoe kunnen leiden dat iemand gedood zou worden.”

Gevangenisstraf
De pranks vonden in oktober 2019 plaats, maar de politie gaat de jongens nu alsnog beschuldigen van twee misdrijven. Ze kunnen allebei een gevangenisstraf krijgen van maximaal vier jaar.