Audio

Murda en Ezhel releasen hun gezamenlijke album ‘Made In Turkey’

Murda, die voorheen enkel Nederlandstalige muziek uitbracht, sloeg vorig jaar de handen ineen met de Turkse superster Ezhel. Het bleek een schot in de roos te zijn. Met hun single Aya belandden ze direct op de eerste positie in de Turkse hitlijsten. Met de hits die volgden wist Murda zelfs de gehele Turkse top 3 te claimen.

Ook buiten Turkije sloeg de muziek van de twee artiesten aan. In totaal zijn de eerder uitgebracht tracks van Murda en Ezhel al meer dan 150 miljoen keer gestreamd. De succesformule zit in de manier waarop ze moderne hiphop combineren met een experimentele Turkse sound. Met hun vriendschap hebben ze Turkse hiphop fundamenteel veranderd en wereldwijd op de kaart gezet.

Vandaag verschijnt het langverwachte gezamenlijke album Made In Turkey, wat natuurlijk een verwijzing is naar hun roots. Check het project hieronder.

“Ik ben Ezhel dankbaar voor het vertrouwen in mijn vision, net zoals ik die van hem vertrouw. Ik ben trots op deze samenwerking, maar vooral op de broederschap die ontstaan is gedurende dit proces. Elke dag besef ik hoe speciaal dit allemaal is”, aldus Murda over de plaat.