News

Akwasi verwijdert Twitter-account na ophef over gewelddadige tweets

Akwasi heeft vanmiddag zijn Twitter-account offline gehaald. Dit gebeurde nadat er gisteren gewelddadige tweets van hem waren opdoken van zo’n tien jaar geleden. In de berichten riep de rapper op om Zwarte Piet te vermoorden. En ook vandaag deed hij een paar bizarre uitspraken.

Oproep tot moord
“Zwarte Piet moet dood man. Serieus”, dat is een van de tweets die Akwasi in 2012 schreef. Een jaar eerder ging hij ook al los. “Gaat er iemand nou ooit nog een Zwarte Piet knallen of moet ik het doen?” Ook vroeg hij: “Wat lok ik uit als ik een Zwarte Piet vermoord?”

Gisteren ontkende Akwasi verantwoordelijk te zijn voor de reeks gewelddadige tweets, ontdekt door Geenstijl-journalist Bart Nijman. Zijn management beschuldigde de media zelfs van het verspreiden van leugens. Uit internetdata blijkt echter dat de berichten wel degelijk door hem zijn verstuurd.

Vandaag besloot de rapper om toch afstand te nemen van de tweets. “Ik herken mezelf niet in wat ik zag. Ik kan me de tweets niet herinneren.”

Complottheorie
Niet veel later ging Akwasi weer de fout in. In een aantal tweets waarschuwde hij voor ‘pedo’s in de regering’. Argumentatie voor die beschuldiging ontbrak. Toen daar opnieuw veel kritiek op kwam, besloot hij zijn Twitter-account offline te halen.

In gezicht trappen
In juni zorgde Akwasi ook al voor veel ophef. De rapper zei toen tijdens een Black Lives Matter-demonstratie op de Dam in Amsterdam dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen als hij hem zou tegenkomen. Meerdere mensen deden toen aangifte.