News

Twitter blokkeert Kanye West na een tirade over de muziekindustrie

De meeste artiesten bezitten de rechten op hun eigen muziek niet. Die zogeheten ‘masters’ liggen bij grote platenlabels. Kanye West vindt dat daar verandering in moet komen. Dat heeft de Amerikaanse rapper gisteravond gezegd op Twitter. Hij ging helemaal los en werd zelfs tijdelijk geblokkeerd.

Kanye deelde zijn tien Universal-contracten en riep advocaten op om er naar te kijken. Ook plaatste hij een video waarin hij de aandacht trok door op een van zijn eigen Grammy Awards te plassen. Tot slot deelde hij de contactgegevens van een journalist van het zakenblad Forbes. Daarmee overtrad hij de regels van Twitter, waardoor hij tijdelijk werd geblokkeerd.

“Ik maak geen muziek meer tot ik mijn eigen ‘masters’ in handen heb”, schreef Kanye in een van de tweets. De rechten waar hij het over heeft zijn in zijn geval een paar honderd miljoen euro waard. Hij vindt dan ook dat artiesten de kans moeten krijgen om de rechten op hun eigen muziek te bezitten. “De muziekindustrie is net een modern slavenschip, en ik ben de nieuwe Mozes. We zijn er gewend aan geraakt dat we niet krijgen wat we verdienen. Maar ik weiger om me daar nog langer bij neer te leggen.”