Audio

Dit zijn de nieuwe singles van o.a. Alicia Keys, Justin Bieber en Sam Smith

Vrijdag is de dag waarop artiesten massaal nieuwe muziek uitbrengen. Ook vandaag is er weer veel verschenen. In dit artikel zetten wij de meest opvallende releases voor je op een rijtje. Meer horen? Check dan ook even onze Spotify-lijst.

Alicia Keys ft. Tierra Whack – Me x 7
Alicia Keys heeft vandaag haar nieuwe album Alicia uitgebracht. De opvolger van het in 2016 verschenen Here moest eigenlijk al in maart het daglicht zien, maar werd uitgesteld door de coronacrisis. Het project telt vijftien nummers, waarvan Me x 7 met Tierra Whack de favoriet is onder haar fans. Wij snappen wel waarom.

Ashafar – AP
Ashafar ontpopte zich onder de vleugels van Josylvio tot een van de grotere beloftes van de Nederlandse hiphopscene. Na hits als Panamera (25 miljoen streams) en zijn EP’s Asha en La Vie, is het vandaag tijd voor zijn officiële debuutalbum Mocro Sh*t. Op de plaat kun je onder andere de track AP vinden.

Justin Bieber ft. Chance The Rapper – Holy
Terwijl veel landen in lockdown verkeerden, scoorden Justin Bieber en Ariana Grande een grote hit met Stuck With U. Vandaag heeft de Canadese popster zijn nieuwe single Holy uitgebracht. Deze keer slaat hij de handen ineen met Chance The Rapper. De track is een ode aan zijn vrouw Hailey en aan zijn geloof.

Kygo ft. Donna Summer – Hot Stuff
Kygo heeft de afgelopen jaren grote hits gescoord met artiesten als Ellie Goulding, OneRepublic en Selena Gomez. De laatste tijd is de Noorse producer vooral druk met het herbewerken van oude hits. Na Higher Love met vocalen van Whitney Houston en een remix van What’s Love Got To Do With It van Tina Turner, is nu Hot Stuff van Donna Summer aan de beurt.

Sam Smith – Diamonds
Sam Smith zou op 1 mei zijn nieuwe album To Die For uitbrengen, maar ook zijn plaat werd uitgesteld. De derde plaat van de Britse zanger gaat nu LoveGoes heten en verschijnt op 30 oktober. Dat laat Smith vandaag weten. Bij de aankondiging bracht hij ook gelijk zijn nieuwe single Diamonds uit.

Sofi Tukker ft. Novak & YAX.X. – Emergency
Sophie Hawley-Weld, van het Amerikaanse duo Sofi Tukker, brak een jaar geleden haar voet tijdens een concert. De zangeres zat lang thuis om te herstellen. In die periode schreef ze samen met Tucker twee tracks: House Arrest en de vandaag verschenen single Emergency. Op de track werkt Sofi Tukker samen met Novak en YAX.X.