Stuff

TikTok is vanaf zondag niet meer te downloaden in Amerika

Apple en Google mogen de apps TikTok en WeChat vanaf zondag niet meer aanbieden in hun Amerikaanse appstores. Dat staat in een verklaring van het ministerie van Handel. Wie TikTok al op zijn telefoon heeft staan, kan de app voorlopig blijven gebruiken. In Nederland kun je TikTok nog gewoon downloaden.

Ban
TikTok ligt al een tijdje onder vuur omdat de app informatie zou delen met de Chinese overheid. Mike Pompeo, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is bang dat de Chinese regering Amerikaanse burgers bespioneert en hun gegevens bewaart.

TikTok gaat nog niet volledig op zwart. In de verklaring staat geschreven dat er nog tot 12 november ruimte is om zorgen met betrekking tot de beveiliging weg te nemen. Als dat gebeurt, wordt het verbod ingetrokken. Lukt dit het moederbedrijf van TikTok niet, dan is er wel kans op een volledige ban. Nederlandse gebruikers zouden dan geen video’s meer kunnen zien van Amerikaanse TikTokkers.

WeChat
Voor WeChat zijn de gevolgen groter. Voor de chat-app geldt niet alleen dat hij aanstaande zondag uit de Amerikaanse appstores verdwijnt, maar ook dat de app volledig op zwart moet.