News

Artiesten starten actie tegen het coronabeleid en het internet reageert woedend

Meerdere artiesten en influencers zijn vanavond de actie #ikdoenietmeermee gestart. Onder anderen Brace, Bizzey, Chuckie, Famke Louise, Jebroer en Yes-R laten weten dat ze zich niet meer aan de coronaregels houden ‘totdat de overheid het beleid controleerbaar kan rechtvaardigen’. Dit maken ze bekend in video’s op Instagram.

Transparantie
De artiesten roepen op tot transparantie. Daarna stellen ze flink wat vragen: “Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de anderhalve meter? Hoe betrouwbaar is de PCR-test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus?”

Woedende reacties
Het aantal coronabesmettingen loopt in recordtempo op. Maar liefst 2200 besmettingen kwamen er vandaag bij. Veel mensen verbazen zich er dan ook over dat artiesten juist nu oproepen om de regels aan de laars te lappen.

De reacties onder de video’s zijn niet mals. Famke Louise wordt hypocriet en egoïstisch genoemd, terwijl een longpatiënt aan Bizzey vraagt of zijn leven er toe doet. Ook is er een arts die voorstelt dat de rapper een dagje meeloopt op de corona-afdeling.

Volgers zijn van mening dat de artiesten deze actie enkel starten omdat ze inkomsten mislopen. “Dit gaat puur om geld. Door die maatregelen kunnen ze niet optreden, dus zijn er geen inkomsten. En blijkbaar is dat belangrijker dan de volksgezondheid.” Anderen proberen er maar een grapje van te maken: “Wat knap dat deze artiesten een carrièreswitch hebben gemaakt en nu viroloog zijn. Normaal studeer je daar jaren voor.”

Iedereen is het er in ieder geval over eens dat de oproep levensgevaarlijk is. “Famke en Bizzey hebben invloed op jongeren, de groep die het meest besmet is. Als die gaan rebellen tegen de maatregelen zijn de problemen niet te overzien.”