News

Famke Louise deed mee aan een betaalde coronacampagne

Famke Louise, een van de artiesten die meedoet aan de #ikdoenietmeermee-campagne, deed eerder dit jaar een betaalde campagne voor de rijksoverheid waarin ze haar volgers aanmoedigde zich aan de coronamaatregelen te houden. Veel mensen vinden het vreemd dat juist zij nu oproept om de regels niet langer te volgen.

Duizenden euro’s
Een woordvoerder van de overheid laat weten dat Famke enkele duizenden euro’s heeft gekregen. Rob Jetten van D66 vindt dat de zangeres het bedrag moet terugbetalen. “Betaal maar terug. Of liever: geef het aan een goed doel #ikdoewelmee”, schrijft hij op Twitter.

Famke Louise reageert op Instagram: “Dit is voortschrijdend inzicht. Hoe langer we leven in coronatijd in 2020, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat alle maatregelen en de gevolgen daarvan erger zijn dan de kwaal. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Ongeacht wie mij betaalt voor campagnes, als ik het er niet meer mee eens ben zeg ik dat gewoon. Dat heet vrijheid van meningsuiting.” Een interview met PowNed-presentator Dennis Schouten liep vanmiddag iets minder soepel.

Overheidssteun
Vandaag blijkt ook dat meerdere actievoerende BN’ers gebruik hebben gemaakt van overheidssteun. SPEC entertainment, het management van Famke Louise, ontving 31.000 euro, zo is te zien in een overzicht van het UWV. Bizzey maakte met zijn bedrijf gebruik van 18.000 euro overheidssteun.

#ikdoenietmeermee
Gisteravond verstuurden meerdere artiesten en influencers een statement via social media met de hashtag #ikdoenietmeermee. Zij zijn van mening dat de huidige maatregelen aan alle kanten rammelen. De beweging is een initiatief van Viruswaarheid-voorman Willem Engel. Hij zou vorige maand een WhatsApp-groep zijn gestart met daarin een aantal bekende Nederlanders.