Culture

De bioscopen dreigen weer dicht te gaan door de tweede coronagolf

Het gaat helemaal de verkeerde kant op met het aantal coronabesmettingen. Inmiddels zit het aantal besmettingen ruim boven de 100.000 en is het aantal patiënten op de intensive cares in twee weken verdrievoudigd. Het mag wel duidelijk zijn dat de tweede coronagolf is begonnen. Om het virus onder controle te houden zijn maatregelen nodig. Eén van die maatregelen is dat de bioscopen misschien weer dicht gaan.

Het aantal coronabesmettingen is momenteel het hoogst in grote steden als Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. De lokale bestuurders doen er alles aan om de tweede golf af te vlakken. Zo wordt in Amsterdam overwogen om naast horeca en feestzalen ook de bioscopen weer te sluiten. En dat zou een grote ramp zijn voor de vele kleine zaaltjes die het nu al moeilijk hebben. Zelfs bij grote organisaties zoals Pathé is het de vraag of een tweede lockdown valt te overleven.

Als Amsterdam besluit om de bioscopen dicht te gooien, volgen de randstad en de rest van het land ongetwijfeld snel. Het is dus belangrijk dat we ons aan de coronamaatregelen blijven houden. Niet alleen om het aantal doden te beperken, maar ook om uitgaansgelegenheden en bioscopen te redden. Laten we hopen dat het vaccin snel komt.