Events

Festivalorganisator ID&T schrapt 40% van de banen

ID&T schrapt 40% van het aantal arbeidsplaatsen als gevolg van de coronacrisis. Dat heeft de festivalorganisator zojuist bekendgemaakt. Het personeel is eerder vandaag ingelicht. Het is niet bekend om hoeveel banen het concreet gaat.

Ritty van Straalen, CEO van ID&T, spreekt van een zeer zware en emotionele beslissing. β€œDe impact van deze crisis op onze industrie is ongekend. Ondanks dat wij ook gebruik maken van overheidsregels en met drie van onze vier verzekeraars een schikking hebben getroffen, nemen de verliezen enorme proporties aan en is de toekomst onzeker. Helaas betekent dit ook dat we niet meer kunnen ontkomen aan de voorbereidingen op een slechter scenario, waarbij het nog geruime tijd kan duren voordat we weer volledig operationeel zijn.”

ID&T bestaat al bijna dertig jaar. De organisatie, die in 1992 werd opgericht door een groep vrienden, organiseert jaarlijks zo’n tachtig grote evenementen. Dit zijn onder meer Amsterdam Open Air, Awakenings, Decibel Outdoor, Milkshake, Mysteryland, Thunderdome en Vunzige Deuntjes Festival.