News

Famke Louise krijgt beveiliging nadat haar auto is vernield

Famke Louise is vorige week belaagd nadat ze te zien was in Jinek. Dat vertelde de zangeres zojuist in RTL Boulevard. “Er werd tegen mijn auto getrapt en mensen bonkten tegen het glas aan. Er zit een hele deuk in. Dat heeft me wel geraakt.”

De situatie zorgde ervoor dat Famke daarna beveiligd moest worden door twee bodyguards. “Het was gewoon te gevaarlijk”, zegt ze. “Dat heeft mij mentaal echt kapotgemaakt. Daar ben ik nu nog van aan het bijkomen.”

Niemand minder dan Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC), hielp haar door de pittige week heen te komen. De twee wisselden na het interview bij Jinek hun nummers met elkaar uit. “Gommers was heel lief en dat had ik echt even nodig.”

Vandaag hadden de twee een meeting waarbij ze spraken over het coronavirus. “Ik ben wel meer te weten gekomen over het virus, wat het virus doet en wat het effect op het lichaam is.” Louise en Gommers gaan nu zelfs samen aan een campagne werken. “Dat hebben we samen bedacht en daar hebben we samen over gebrainstormd.” In de campagne krijgen jongeren de kans om kritische vragen te stellen aan experts.

Maandagavond nemen Famke Louise en Gommers opnieuw plaats aan de talkshowtafel van Jinek om te praten over de campagne. Famke heeft inmiddels afstand genomen van de hashtag.