Culture

Walibi Holland stopt per direct met de Halloween Fright Nights

De Halloween Fright Nights in Walibi Holland zijn per direct stopgezet. De populaire halloweenactiviteiten van het attractiepark in Biddinghuizen verliepen gisteren zo chaotisch dat de coronamaatregelen niet gehandhaafd konden worden. Het was op sommige plekken in het park erg druk. Halverwege de dag werd al opgeroepen om niet meer te komen. In overleg met de gemeente Dronten en de veiligheidsregio is nu besloten de Halloween Fright Nights dit jaar volledig te schrappen.

Walibi had er alles aan gedaan om aan de coronamatregelen te voldoen, maar door het slechte weer liep het toch mis. Tijdens regenbuien gingen bezoekers massaal schuilen en was het daardoor niet meer mogelijk om 1,5 meter afstand te houden. Het attractiepark heeft nog mondkapjes uitgedeeld, maar trok al snel de conclusie dat het niet goed is om hiermee door te gaan.

Het park zou vanwege de halloweenactiviteiten geopend blijven tot en met 1 november. Die sluiting is nu een week vervroegd naar 25 oktober. Iedereen die een kaartje heeft gekocht voor het evenement krijgt uiterlijk in november bericht over een compensatieregeling.