Videos

Lange Frans en Paul Elstak releasen een protestlied tegen de coronamaatregelen

De meeste Nederlandse artiesten steunen het coronabeleid, ondanks dat ze al maanden niet kunnen optreden. Maar er zijn ook mensen zoals Lange Frans die de maatregelen te ingrijpend vinden en hun fans juist oproepen om de regels te negeren. De rapper deed vorige maand zelfs een handenschud-actie op het Museumplein in Amsterdam.

Vandaag laat Lange Frans opnieuw van zich horen. Hij heeft de protestsong Allen Voor 1 opgenomen. Op het nummer slaat hij de handen ineen met Paul Elstak. De Nederlandse dj deed mee aan de #ikdoenietmeermee-actie en staat als een van de weinigen nog steeds achter de hashtag.

https://www.youtube.com/watch?v=UNXuDg1a_fE

Lange Frans en Paul Elstak roepen via social media op om de ‘track op alle mogelijke manieren te delen’. Dat wordt gedaan, maar niet op de manier waarop ze hadden gehoopt. Veel mensen vinden het onbegrijpelijk dat de twee artiesten tegen coronamaatregelen protesteren, terwijl we momenteel in een tweede golf zitten waarbij meerdere ziekenhuizen een algehele opnamestop hebben aangekondigd. “Hoe dom ben je als nog steeds niet inziet dat deze maatregelen juist nu noodzakelijk zijn?”, vraagt iemand zich op Twitter af.