News

Lil Kleine betrokken bij een mishandeling in Amsterdam

Een 28-jarige Amsterdammer heeft aangifte gedaan tegen Lil Kleine en zijn vrienden. De rapper zou vorig jaar een man hebben mishandeld in een Amsterdamse club.

Mishandeling
De mishandeling vond plaats op 6 december 2019, tijdens de openingsavond van Oliva aan het Rembrandtplein. Het slachtoffer liep die dag samen met een vriend de discotheek binnen. In de drukte stootte hij per ongeluk tegen een vrouw aan. De man excuseerde zich, maar werd daarna agressief aangesproken door Lil Kleine, die naast de vrouw stond.

De man vroeg of alles oké was en liep samen met zijn vriend verder om een drankje te bestellen. Een halfuur later besloten ze Oliva te verlaten. Bij het verlaten merkte de man op dat hij werd aangewezen door Lil Kleine, die drie vrienden om zich heen had staan. “Daar heb je die kankerlijer”, schreeuwde de rapper. Vervolgens kwamen er twee mannen op het slachtoffer af die hem direct aanvielen.

Meerdere mannen, waaronder Lil Kleine, sloegen en trapten het slachtoffer. Uiteindelijk was het de eigenaar van de club die tussenbeide kwam, waarna de man samen met zijn vriend de club uit kon vluchten.

Manager
Een maand na de mishandeling kreeg het slachtoffer een berichtje via WhatsApp van Nathan Moszkowicz, de manager van Lil Kleine. Hij vroeg of het slachtoffer zijn aangifte in wilde trekken in ruil voor een persoonlijke afspraak om alles uit te praten. Het slachtoffer is daar toen niet op ingegaan, omdat hij wil dat de politie onderzoek doet naar het incident.

Dat onderzoek is momenteel in volle gang. Twee weken geleden heeft de politie een oproep geplaatst om uit te kijken naar twee nog onbekende mannen wegens hun betrokkenheid bij de bewuste mishandeling. Ook overweegt de politie om de daders binnenkort te tonen in het tv-programma Opsporing Verzocht. Van de derde betrokkene is de identiteit bij de politie bekend.