News

DJ Glades naar de grond gewerkt door Efteling-beveiligers

Uit de Efteling gegooid worden? Het is blijkbaar mogelijk. Op Dumpert gaat momenteel een video viral van DJ Glades die door beveiligers van het pretpark naar de grond wordt gewerkt. De dj, die heeft samengewerkt met artiesten als Ali B en Boef, zou zich niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden. Toen personeel hem aansprak, werd hij agressief.

Agressie
Een woordvoerder van de Efteling laat aan Looopings.nl weten dat Glades al op de parkeerplaats agressief werd. “Collega’s bij de entree voelden zich zeer geïntimideerd en bedreigd.” Zij hebben de beveiliging erbij gehaald. “Toen deze persoon werd aangesproken, is de situatie geëscaleerd.”

Volgens de Efteling was de situatie zeer serieus. “Er lopen niet zomaar vijf beveiligers om een gast heen. Bovendien hadden we de volledige laan afgesloten voor publiek. Dat doen we normaal ook niet en dat zegt wel iets over dit voorval.”Discriminatie
Charissa Jong, de vriendin van DJ Glades, legt de schuld bij de Efteling. “Mijn vriend is zwaar mishandeld vanwege het zogenaamd niet naleven van de coronaregels”, schrijft zij op Instagram. “We waren één minuut binnen en hebben geen enkele attractie gezien. Ze hebben hem meegenomen achter het hek en daar zijn ze doorgegaan met hem slaan en schoppen. Dit is mishandeling en discriminatie.”

De vrouw is ervan overtuigd dat ze zo zijn behandeld vanwege hun huidskleur. “We hebben aangifte gedaan en onze advocaten ingeschakeld.” De Efteling benadrukt dat er absoluut geen sprake is van racisme of discriminatie: “Het gaat hier om agressie. Het heeft niks met afkomst te maken.”