News

De man die rapper Feis doodschoot moet 20 jaar de cel in

Silfano M. (26) verdwijnt voor 20 jaar achter de tralies voor het doodschieten van rapper Feis en de poging daartoe op diens broer. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging. Het vonnis is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Schietpartij
Faisal Mssyeh, zoals Feis eigenlijk heet, werd in de nieuwjaarsnacht van 2019 doodgeschoten op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Zijn broer raakte zwaargewond. Het incident vond plaats voor deur van een café, waar M. kort daarvoor bij een opstootje al een wapen tevoorschijn haalde. Door alle spanningen, moest de cafébezoekers het pand verlaten.

Feis liep op krukken en had moeite met de drukte in de smalle gang. Zijn broer Bilal tikte iemand op de schouder en vroeg of hij ruimte kon maken. De man, een bekende van M., reageerde agressief. Buiten opende de verdachte vervolgens het vuur op de broers.

‘Onbenullige aanleiding’
Justitie spreekt van een ‘onbenullige aanleiding’. De verdachte was duidelijk niet bang om snel een wapen te gebruiken. Dit wordt bevestigd door een eerder incident in 2018, waarbij M. na een verkeersruzie op een andere weggebruiker schoot. Het slachtoffer werd toen niet geraakt.