Culture

Deel jouw idee voor een gezonder leven met #2K40

Samen met bekende en (nu nog) onbekende jongeren hebben twintig gezondheidsfondsen een community met de naam 2K40 gelanceerd. De community is onderdeel van het meerjarenprogramma De Gezonde Generatie dat er de komende twintig jaar voor moet gaan zorgen dat de Nederlandse jeugd de gezondste van de wereld wordt, zowel fysiek als sociaal en mentaal. En hier is jouw hulp voor nodig!

Via 2K40 kunnen jongeren hun stem laten horen en aandacht vragen voor dat wat ze zelf belangrijk vinden voor een gezonde lifestyle. Als we zo door blijven gaan als we nu doen, zal in 2040 meer dan de helft van Nederland chronisch ziek zijn, blijkt uit onderzoek. Daarom dagen onder meer YouTuber Govert Sweep en artiesten Delany en Naaz elkaar uit om nú al in actie te komen.

Via TikTok, Instagram en YouTube worden jongeren opgeroepen om mee te bouwen aan de community en hun ideeën te delen. En dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een documentaire, podcast, liedje of spel. De meest toffe ideeën krijgen hulp en middelen om hun idee uit te werken. Zo wordt 2K40 een community met toffe content, gemaakt door en voor jongeren, die inspireert om het beste uit jezelf, elkaar en het leven te halen.



Het enige wat jij hoeft te doen is jouw idee delen via TikTok, Instagram of YouTube met de hashtag #2K40 vóór 5 november 2020. Meer informatie is te vinden op 2K40.nl.