Videos

System Of A Down keert na 15 jaar terug om thuisland Armenië te steunen

De recente ontwikkelingen van geweld in Artsakh en Armenië zijn voor System Of A Down aanleiding om terug te keren met nieuwe muziek. Vijftien jaar na hun laatste album brengt de Armeens-Amerikaanse band de singles Protect The Land en Genocidal Humanoidz uit, om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor de mensen in hun thuisland. Ook komt de band met speciale merchandise.

Op hun website legt System Of A Down uit wat er momenteel gaande is: “Op 27 september vielen de strijdkrachten van Azerbeidzjan en Turkije (samen met IS-terroristen uit Syrië) de Republiek Nagorno-Karabach aan, die wij als Armeniërs Artsakh noemen. De afgelopen maand zijn jonge en oude burgers in aanraking gekomen met raketaanvallen, drones en terroristische aanslagen op woonwijken, ziekenhuizen en gebedshuizen. Ook zijn er bossen en bedreigde diersoorten in brand gestoken met witte fosfor, een verboden wapen.”

System Of A Down wil dat regeringen niet alleen de acties van de ‘corrupte regeringsleiders van Azerbeidzjan en Turkije’ veroordelen, maar er ook op aandringen dat wereldleiders vrede gaan brengen in de regio en Artsakh erkennen als de onafhankelijke natie die het is. De band hoopt dat de twee nieuwe singles daar een bijdrage aan kunnen leveren.