Food

Hennessy X.O viert 150-jarig jubileum met een limited edition fles

Hennessy X.O (Extra Old) bestaat 150 jaar. Om dat te vieren verschijnen er twee limited edition flessen, ontworpen door de befaamde architect Frank Gehry. De kenmerkende sculpturale stijl en onconventionele esthetiek van Gehry zijn duidelijk zichtbaar in de volledig in goud uitgevoerde jubileumedities.

De bijzondere drinkervaring van Hennessy X.O is vormgegeven in een door Frank Gehry gesigneerde fles, of beter gezegd: kunstwerk. Geïnspireerd door de rijke blend van de cognac, creëerde Gehry een zintuigelijk meesterwerk.

De iconische Hennessy X.O-fles is omgeven door een gerimpeld omhulsel van 24-karaats goud, gedoopt in brons. Een verwijzing naar de stralende beweging van water waar het licht op weerkaatst. De sculpturale fles is omhuld door een standaard van gebroken glas, die de inspiratie van water en licht verder versterkt.

Naast deze zeer exclusieve uitgave, waarvan er slechts 150 verschijnen, brengt Hennessy nog een bredere limited edition uitgave uit. Ook deze fles is ontwerpen door Frank Gehry. In Nederland zijn er rond de 200 stuks verkrijgbaar bij de betere drankwinkels.

“Het was een eer om gevraagd te worden om deze mijlpaal voor Hennessy X.O te vieren”, aldus Gehry over de samenwerking. “Hoewel ik ontzettend enthousiast was, was het ook een grote uitdaging omdat een fles cognac al een kunstwerk op zich is.”