Audio

S10 maakt indruk met haar nieuwe album ‘Vlinders’

S10 tekende op 17-jarige leeftijd bij Noah’s Ark. Vorig jaar verscheen haar debuutalbum Snowsniper, dat haar een Edison opleverde. Nu, een jaar later, is er Vlinders, een nieuw album dat voortbouwt op het ontluikende emotionele spectrum en de scherpe sounds die we kennen van de Hoornse zangeres. Op de cover prijken vleugels vervaardigd uit Air Force 1-schoenen.

Vlinders gaat over mijn zoektocht naar veiligheid en volwassenheid en de relaties in mijn leven met iedereen om mij heen”, aldus S10 over het project.

Het album bevat samenwerkingen met GIAN, Ronnie Flex, Sor, Wende Snijders, Yung Nnelg en Zwangere Guy. Ook biedt het plaats aan verschillende muzikanten waaronder Jelte Heringa, Koen van Klangstof en Remy van Kesteren. Vaste producer Sim Fane is wederom nauw betrokken bij het project en neemt naast de rol van producer ook die van executive producer aan.

De eerste reacties op het album zijn positief. Zowel Trouw als de Volkskrant geven Vlinders vier sterren. Arjen Lubach is vooral onder de indruk van het nummer Handen Van Mijn Moeder. Op Twitter spreekt hij van ‘het mooiste Nederlandstalige liedje van de afgelopen jaren’. En daar kunnen wij ons wel in herkennen.