Culture

Charli D’Amelio is de eerste TikTokker met 100 miljoen volgers

Charli D’Amelio heeft vandaag de magische grens van 100 miljoen volgers gepasseerd. De 16-jarige TikTokker is de eerste persoon die zoveel volgers heeft op het platform. Het op een na populairste account heeft 30 miljoen volgers minder. Bekende sterren als Will Smith en Jason Derulo komen met hun 43 en 40 miljoen volgers niet eens in de buurt.

8 biljoen likes
D’Amelio was meer dan tien jaar een competitieve danseres voordat ze haar carrière op sociale media begon. Inmiddels scoort ze met haar dansjes en andere video’s enorme aantallen views. Haar berichten hebben bij elkaar bijna 8 biljoen likes.

Ophef
Toch leek het vorige week even mis te gaan. Charli en haar zus Dixie kwamen in opspraak vanwege een video uit de YouTube-serie Dinner With The D’Amelios, waarin de zussen slakken geserveerd kregen. Dixie was niet te spreken over de Franse delicatesse en moest aan tafel overgeven.

Kijkers vonden dat de zussen zich verwaand gedroegen. Door de ophef raakte Charli miljoenen volgers kwijt en overwoog ze zelfs volledig te stoppen met TikTok. In een reactie-video, waarin ze huilend was te zien, zei ze niet te willen leven in een dergelijke online wereld. Dat bleek echter van korte duur, want inmiddels is Charli weer volop actief en heeft ze daarmee deze bijzondere prestatie behaald.