News

The Weeknd is woest en noemt de Grammy’s corrupt

Gisteren werden de nominaties voor de Grammy Awards 2021 bekendgemaakt. Een nominatie voor de muziekprijs is een feestje waard. Toch zijn maar weinig artiesten blij met de nominaties voor de aankomende awards. The Weeknd noemt de organisatie zelfs ‘corrupt’. Hij is het er niet mee eens dat hij niet genomineerd is.

Corrupt
Het besluit van de Grammy’s om geen enkele nominatie te geven aan The Weeknd, die afgelopen jaar het enorm succesvolle album After Hours en de monsterhit Blinding Lights (met 1,7 miljard streams) uitbracht, schoot de 30-jarige zanger in het verkeerde keelgat. “The Grammy’s zijn corrupt. Jullie zijn mij, mijn fans en de muziekindustrie transparantie verschuldigd”, laat hij op Twitter weten.

Bronnen melden TMZ dat er meer zit achter de beschuldigingen van The Weeknd. Hij zou de afgelopen tijd in een heftige onderhandeling hebben gezeten met de awardshow. Abel Makkonen Tesfay, zoals de zanger echt heet, treedt in februari op tijdens de pauze van de Super Bowl en dat zou de organisatie van de Grammy’s hem hebben verboden. Dit waarschijnlijk omdat beide shows slechts een week na elkaar worden uitgezonden. De onderhandeling zou hebben geleid tot een besluit dat The Weeknd beide shows mocht doen, maar niets bleek minder waar.

Reactie
De organisatie van de Grammy Awards laat weten dat ook zij verbaasd zijn dat The Weeknd dit jaar niet is genomineerd. Harvey Mason jr., de directeur van de organisatie, zegt dat ze dit jaar een recordaantal aanmeldingen hebben ontvangen. “We hebben meegekregen dat The Weeknd teleurgesteld is. Ook ik was verbaasd en voel met hem mee”, vertelt Mason in een interview met Variety. “De muziek die hij dit jaar uitbracht was uitstekend en zijn bijdrage aan de muziekwereld is groot.”

Mason benadrukt dat de onenigheid tussen de organisatie en de zanger niet de reden is dat hij dit jaar geen kans maakt op de Amerikaanse muziekprijs. Het stemproces voor de Grammy’s was namelijk al gesloten toen bekend werd dat The Weeknd een optreden geeft tijdens de Super Bowl. “Helaas komt het elk jaar voor dat artiesten buiten de boot vallen.”

De Canadees won eerder al drie Grammy Awards. Ook stond hij in 2017 samen met Daft Punk op het podium. Dit jaar zal dat dus helaas niet het geval zijn. Wellicht kan hij online een kleine afterparty geven als dj? Volgens zijn vrienden is Abel namelijk niet alleen een goede zanger, maar kan hij ook prima overweg met een dj-set en apparatuur van Allen & Heath.

Justin Bieber
The Weeknd is overigens niet de enige artiest die kritiek op de Grammy’s heeft. Zo liet Justin Bieber aan zijn fans weten dat hij niet blij is genomineerd te zijn in de categorie pop, omdat zijn album Changes volgens hem toch echt r&b is. “Als je kijkt naar de akkoorden, melodieën, zangpartijen en zelfs de hiphopdrums die zijn gekozen, is het ongetwijfeld een r&b-album”, aldus Bieber.

Wie wel door het dolle heen is, is Dua Lipa. Zij ontving maar liefst zes nominaties. Onder meer voor haar single Don’t Start Now en het album Future Nostalgia.