Audio

Miley Cyrus releast haar nieuwe album ‘Plastic Hearts’

Miley Cyrus heeft vandaag haar nieuwe album Plastic Hearts uitgebracht. Op de plaat van de Amerikaanse zangeres met de karakteristieke rauwe stem, staan onder meer de singles Prisoner met Dua Lipa, de zomerhit Midnight Sky en haar veelgeprezen covers van Blondie’s Heart Of Glass en The Cranberries’ Zombie.

Voor haar zevende studioalbum liet Miley zich inspireren door rockmuziek uit de 70’s en 80’s. Ze werkte samen met haar persoonlijke helden Billy Idol, Joan Jett en Stevie Nicks. De iconische rock-‘n-roll-fotograaf Mick Rock maakte het artwork van de plaat.

Miley Cyrus liet onlangs op social media weten dat het album twee jaar geleden al bijna af was, maar dat alle muziek verloren ging bij een grote brand in haar huis. De zangeres besloot toen dat die ingrijpende gebeurtenis niet mocht ontbreken op het album dat haar levensverhaal vertelt. De mensen waarmee Miley samenwerkte bleken tot haar grote geluk een groot deel van de muziek te hebben bewaard. Daarmee ging ze opnieuw de studio in, wat resulteerde in deze extra persoonlijke versie van Plastic Hearts.